Top

Ruilen en retourneren

Niet tevreden?

Herroepingsrecht
In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via internet recht op een "afkoelingsperiode" van 14 dagen na aflevering van het artikel/product. Binnen deze periode mag een artikel/product worden teruggestuurd zonder opgaaf van reden.

Gebruik maken van het herroepingsrecht is wettelijk aan een aantal regels verbonden.
Zo moet tijdens deze termijn de consument zorgvuldig omgaan met het artikel/product en de verpakking. Hij/zij zal het artikel/product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij/zij het artikel/product wenst te behouden.

Indien u van het herroepingsrecht gebruik maakt, dient u het artikel/product met alle  geleverde  toebehoren in de originele staat en verpakking aan Citymen-Sieraden.com retourneren. Artikelen/producten die beschadigd, incompleet of voor langere tijd gebruikt/gedragen zijn, komen niet voor retour sturen in aanmerking.

De kosten en het risico van het retourneren zijn voor rekening van de consument. City Sieraden is verplicht om binnen 30 dagen het bedrag terug te betalen dat reeds door de consument betaald is. 
Let op! Op maat gemaakte artikelen mogen NIET geretourneerd worden. 

Ruil- en retourprocedure
Als u een artikel retour wilt sturen kan dat mits het artikel ongedragen en niet vermaakt of beschadigd is. Het dient dus volledig in de originele staat te zijn, inclusief verpakking (niet bedoeld de luchtkussen envelop voor verzending).

Armbanden die speciaal voor u op maat gemaakt zijn, kunt u niet retour sturen.
Meet uw polsmaat dus nauwkeurig met een meetlint op.


De ruilings- of retourtermijn is veertien dagen vanaf datum levering. Wanneer u gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht, dient u dat eerst aan te kondigen door het "Herroeping formulier" volledig in te vullen en te versturen. (Zie onderaan deze pagina). U ontvangt hiervan géén bevestiging. Wij maken hier notitie van. U hoeft dus niet te wachten met retour sturen.

Daarna kunt u het > “retourformulier” < downloaden.  Dit formulier print u uit en vult u volledig in. Het ruil- en retourformulier voegt u bij de retourzending. U blijft verantwoordelijk voor deze zending tot op het moment dat het bij Citymen Sieraden ontvangen is. U ontvangt van ons dan ook een ontvangstbevestiging van uw pakje. De extra verzendkosten zijn voor u eigen rekening. Als u het pakje onvoldoende of niet frankeert, zullen wij die kosten verrekenen met de retourbetaling.

Let op! Wanneer de ruilingstermijn van 14 dagen is verstreken en u stuurt een artikel toch retour, dan nemen wij die retour NIET in behandeling. 

Retour
Het volledige aankoopbedrag van het artikel storten wij terug op uw rekening. NB: Wanneer u via PayPal met uw creditcard hebt betaald, kan het tot 30 dagen duren voordat de retourbetaling zichtbaar is op de creditcardafschrift. In alle andere gevallen duurt het slecht enkele dagen. 

Ruiling
- Wanneer het een ruiling betreft van hetzelfde aankoopbedrag, berekenen wij geen verzendkosten.
- Wanneer het een ruiling betreft voor een artikel met een lager aankoopbedrag, storten wij het verschil in aankoopbedrag terug op uw rekening.
- Wanneer het een ruiling betreft voor een artikel met een hoger aankoopbedrag, dient u het verschil in aankoopbedrag eerst te voldoen.

Na ontvangst van uw pakje en eventuele financiële afwikkeling, sturen wij het gewenste artikel naar u toe op de gebruikelijke manier.

Stap voor stap:
  1. Vul onderstaand formulier in en klik op verstuur. U ontvangt hiervan géén bevestiging.
  2. U kunt het ruil- en retourformulier in pdf-formaat downloaden vanaf de website. Volg daarvoor de link "retourformulier" (zie hierboven).
  3. Print het retourformulier wat u zelf hebt gedownload. Mocht dat niet lukken dan kunt u ons mailen en vragen om het ruil- en retourformulier. Een mailtje met het juiste formulier ontvangt u binnen 24 uur na uw verzoek.
  4. Vul het retourformulier volledig in.
  5. Maak uw pakje verzendklaar (gebruik daarvoor een deugdelijke verzendverpakking, een papieren envelop voor brieven is dat niet).
  6. Voeg het retourformulier in het pakketje toe.
Aangezien u zelf verantwoordelijk bent voor het pakketje totdat wij het in ontvangst hebben genomen, kiest u zelf voor de verzendmethode. Wil u geen risico nemen, kies dan voor “Brievenbuspakje” van PostNL. De kosten hiervan bedragen € 3,84. Zo kunt u het pakketje volgen en zien wanneer wij het ontvangen hebben.

U krijgt van ons een ontvangstbevestiging via de mail.
Afhankelijk van de situatie ontvangt u het aankoopbedrag retour, betaald u bij of ontvangt u het verschil retour.  (zie Ruiling)

Als u een ander artikel wenst, sturen wij dat/die artikel(en) naar u toe op de gebruikelijke manier.
 
 
Wil u wat ruilen of retour sturen, gebruik dan onderstaand formulier en download ook het ruil- en retourformulier in groen geschreven op deze pagina om mee te sturen met je retourzending.
 

Klachtbehandeling
Als u niet tevreden bent over een artikel, kunt u op 2 manieren contact met ons opnemen.
  • Via het contactformulier (u ontvangt binnen 24 uur bericht van ons)
  • Door te mailen naar info@citymen-sieraden.com (u ontvangt binnen 24 uur bericht van ons)
In alle gevallen ontvangt u van ons een klachtenformulier per email.
Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen, zodat we weten wat het probleem precies is. Tevens adviseren wij u om duidelijke foto's te maken van het artikel waar u een klacht over heeft. Afhankelijk van de aard van de klacht, zullen wij u daarom vragen.

Zodra wij het artikel en het klachtenformulier, volledig ingevuld, van u retour hebben ontvangen krijgt u hiervan een bevestiging en gaan we er mee aan de slag. Wij komen hier uiterlijk binnen twee werkdagen bij u op terug. Wanneer het geleverde artikel niet deugdelijk blijkt, vergoeden wij ook de kosten van het retour sturen op basis van brievenbuspost.
Wij zullen ons uiterste best doen om een passende oplossing te vinden voor uw klacht/probleem. 

Heeft u een klacht? Bent u niet tevreden? Laat het ons weten...

 
Herroeping formulier
Aan:
Citymen-sieraden
Jakob Brasserstraat 25
4361AV Westkapelle

info@citymen-sieraden.com
Van:
@
Retouren:
Ik deel hierbij mede dat ik onze overeenkomst herroep betreffende het/de volgende artikel(en):
Feedback:
Help onze service te verbeteren door een reden te geven. Dit is niet verplicht.