Top

Materialen

Onze sieraden zijn vervaardigd van diverse materialen met ieder zijn specifieke eigenschappen.
 
Één eigenschap hebben zij gemeen en dat is dat alle gebruikte materialen hypo-allergeen zijn. Dat wil zeggen dat er tijdens het dragen geen allergische reactie zal ontstaan bij normaal gebruik van de sieraden. Daarnaast hebben we er voor gekozen om het mogelijk te maken dat alle heren armbanden met elkaar gecombineerd kunnen worden.
*Let op!  Heren armbanden met een magneetsluiting zijn niet geschikt voor personen met een pacemaker.*
 

Materialen
Roestvrij staal: hard en duurzaam, hypo-allergeen
Leer: duurzaam, in vele kleuren verkrijgbaar, hypo-allergeen
Paracord: duurzaam, kleurecht, kan tegen zeewater, in vele kleuren verkrijgbaar, hypo-allergeen
Stone; duurzaam natuurproduct, uniek in uitvoering elke steen heeft zijn eigen kleuring/tekening 
Hout: duurzaam, zacht materiaal, kan verkleuren bij het dragen, hypo-allergeen
Titanium: duurzaam, zeer hard en hypo-allergeen. Basiskleur titanium is altijd antraciet grijs.
 
Veelal worden de heren sieraden aangeboden in een combinatie van bovenstaande materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld heren armbanden van hoogwaardig staal, met of zonder zwarte coating, gecombineerd met rubber. Of paracord met een hoogwaardige stalen sluiting. Leer wordt gecombineerd met hoogwaardig edel staal of stone.
 
Roestvrij staal (RVS of Stainless Steel) is relatief hard en duurzaam. Het is zilverachtig van kleur en zonder vlekken, corrosie of roest zoals veel andere staalsoorten. Het wordt vaak gebruikt voor mode sieraden in plaats van fijne, high-end sieraden. Heren armbanden, kettingen en ringen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal blijft mooi en is kleurvast. Logisch dat RVS sieraden dé trend op het gebied van heren sieraden is. Bij Citymen Sieraden kunt u kiezen uit de mooiste stalen heren armbanden.
 
Titanium is een kleurencombinatie van zilver, grijs en wit. Het wordt beschouwd als het hardste natuurlijke metaal in de wereld, veel sterker dan materialen zoals goud, zilver en platina. Een van de toegevoegde voordelen van titanium is dat het extreem lichtgewicht is. Het is ook 100% hypo-allergeen en corrosie vrij. Titanium is uitgegroeid tot een populaire metaal voor heren trouwringen.
 
Ringen worden ook veel door mannen besteld. Hier zijn vaak de redelijk eenvoudige ringen het meest gewild. Geen stenen of iets dergelijks, gewoon simpel staal met eventueel een zirkonia of zwarte versiering. Momenteel heeft Citymen sieraden hele mooie duurzame edel stalen heren ringen in het assortiment opgenomen. 

Tot slot zijn de kettingen met stalen hangers ook nog erg populair.
 
Heren Manchetknopen zijn tijdloos. Deze luxe heren Manchetknopen geven een overhemd/shirt een luxe en chique uitstraling en zijn voor elk moment geschikt om te dragen.